individuele begeleiding

Mijn manier van werken

Ik werk lichaamsgericht. Al je levenservaringen zijn namelijk opgeslagen in je lichaam. Het kan vaak heel nuttig zijn om inzichten te krijgen. Maar vaak is het zeker zo belangrijk om meer in contact te komen met je gevoel, je lichaam en je intu├»tie. Daarom heb je er het meest aan, wanneer je dingen vooral ook (lijfelijk) leert ervaren en leert te luisteren naar wat het lichaam je te vertellen heeft. Dit kun je ontdekken door aanraking, beweging, door een houding aan te nemen, door te ademen, of door een (lijfelijke) oefening te doen. Het is helpend om je lijf te verstillen en met je aandacht naar binnen te gaan, of een visualisatie te doen. Relaties tussen jou en andere mensen kun je ervaren door bijvoorbeeld ruimtelijk te werken.

Verder werk ik met - wat genoemd wordt - liefdesenergie. Dat betekent dat de liefdevolle aandacht die er is voor jou in je kwetsuur en je verlangen helend kan werken. Samen onderzoeken we wat er speelt, zonder oordeel. Alles mag er zijn. Op de een of andere manier wordt dan vaak duidelijk wat voor jou helend is. Zo kun je jezelf beter leren kennen, je levenslust ervaren, je potentie vormgeven. Zo kun je leren te zijn met wat er is of was. Eigen keuzes mogen maken, jouw weg te mogen volgen, je liefdevol en intiem te verbinden met jezelf en de ander.

Door allerlei kwetsende of verwarrende ervaringen zijn we vaak verwijderd geraakt van het kind dat we ooit waren. Dat kind ben je in wezen nog steeds. Datzelfde geldt voor onze ziel - daar raken we soms ook van verwijderd. Wanneer jij weer contact kunt maken met de heelheid in jou, kun je je werkelijk veilig gaan voelen bij jezelf.

Als je de eerste keer komt, kijken we samen naar waar je op dit moment in je leven staat en waar je tegenaan loopt. Naar aanleiding daarvan kun je meestal verwoorden waar je naar verlangt. Dat vormt de leidraad van jouw proces. In elke begeleidingssessie werken we verder met wat zich op dat moment voordoet in jouw leven, of zelfs in de begeleiding. Steeds weer vanuit de vraag hoe jij meer kunt leven vanuit jezelf, en hoe jij je verlangen vorm kunt geven.

Afspraken die niet of binnen 48 uur voor een sessie worden afgezegd, breng ik in rekening.